A series of new Ferry Terminal buildings link Stockholm’s iconic quayside to the city

These low-key structures along the city centre water-front defer to their historic surrounding and prioritise open views of the Royal Palace. The architect’s concept involves interacting ‘cones’ – units of varying size and number depending on the project and location, generating buildings without specific fronts or backs.

Roofs and walls are clad with burnished brass, which harmonises well with the stone and stucco facades in the background and creates a unified, sculptural expression. In addition, variations in surface texture are achieved using different techniques. On this exposed quayside site, brass also offers great corrosion resistance and durability.

Discover
Nordic Copper
Other Nordic Copper stories

Museum Maison des Fondateurs, Switzerland

Lund Visitor’s Centre, Sweden

Font House, United Kingdom

The North Fitzroy Library & Community Hub, Australia

Bürgenstock Hotel & Spa, Switzerland