The new museum building MaisonDesFondateurs for luxury watchmaker Audemars Piguet in Le Brassus, Switzerland is equipped with Nordic Brass.

The 2.4,000 m2 pavilion is designed in the form of a double spiral and set into the hill. A mechanical clockwork is simulated with the spiral shape. Another special feature is the double-spiralled and coulumn-free structure of the pavillion. The horizontal and vertical load transfer on the ground floor is completely supported by the inner and outer glass façade elements.

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

Side view of the Museum Maison des Fondateurs located in Switzerland. Building walls are clad from Nordic Brass copper.

HyperFocal: 0

Inside view of the Museum Maison des Foundateurs. The gold-coloured roof is clad from Nordic Brass copper.

HyperFocal: 0

Discover
Nordic Copper
Other Nordic Copper stories

Perth Museum Staircases

Strîmkajen Ferry Terminal, Stockholm, Sweden

Lund Visitor’s Centre, Sweden

Font House, United Kingdom

The North Fitzroy Library & Community Hub, Australia

Bürgenstock Hotel & Spa, Switzerland