The new museum building MaisonDesFondateurs for luxury watchmaker Audemars Piguet in Le Brassus, Switzerland is equipped with Nordic Brass.

The 2.4,000 m2 pavilion is designed in the form of a double spiral and set into the hill. A mechanical clockwork is simulated with the spiral shape. Another special feature is the double-spiralled and coulumn-free structure of the pavillion. The horizontal and vertical load transfer on the ground floor is completely supported by the inner and outer glass façade elements.

Side view of the Museum Maison des Fondateurs located in Switzerland. Building walls are clad from Nordic Brass copper.

HyperFocal: 0

Inside view of the Museum Maison des Foundateurs. The gold-coloured roof is clad from Nordic Brass copper.

HyperFocal: 0

Discover
Nordic Copper
Other Nordic Copper stories

Perth Museum Staircases

Strîmkajen Ferry Terminal, Stockholm, Sweden

Lund Visitor’s Centre, Sweden

Font House, United Kingdom

The North Fitzroy Library & Community Hub, Australia

Bürgenstock Hotel & Spa, Switzerland